Leiderschapstrail, Foundation for Natural Leadership

door | jan 19, 2017 |

dsc_0044Leiderschapstrail
Het programma van de FNL is gebaseerd op de vernieuwende Theory U van Otto Sharmer en Synchronicity van Joseph Jaworski.
In de basis is deze theorie heel eenvoudig. Om tot nieuwe inzichten en oplossingen van bestaande uitdagingen en vragen te komen is het nodig je open te stellen voor verschillende perspectieven, voor anderen, voor je eigen angsten om uiteindelijk te ervaren en te kunnen benoemen wat jij echt het allerbelangrijkste vindt en wat jouw bron van energie is. Op basis hiervan is het belangrijk om te bedenken en te bespreken welke experimenten je wilt aangaan en wie en wat je hiervoor nodig hebt om het daadwerkelijk te realiseren. Alleen wanneer mensen gezamenlijk in staat zijn met open geest, open hart en open wil een situatie benaderen zijn zij gezamenlijk in staat om veranderingen te realiseren.
Hier is tijd, rust, en focus voor nodig, en ook anderen die je inspireren en verder helpen. En dit is nu precies wat je jezelf geeft bij deelname aan deze trail.
Digitale detox: een theorie van Eigensteijn (Business woman of the year, serial entrepreneur, trail facilitator)
“Offline and nature will be the big human next trend”. De wereldwijde explosie van informatie leidt tot een tegenbeweging in de vorm van reflectie, stilte en back to basics. De nieuwe luxe is niet een 5 sterren hotel meer, maar met je ‘blote billen chillen’ op de grond en slapen in de openlucht. Geen mobieltjes, geen horloges, geen haast, geen verplichtingen. Tijd om na te denken…. De belangrijkste waarde van leiders. Er is een groeiende behoefte binnen organisaties om te kiezen voor een ‘digitale detox’. Als mensen in de natuur zijn, beginnen ze echt met het loslaten van de dagelijkse ‘buzziness’ en gaan ze inzien wat echt belangrijk is. Resultaat: impact! Wendbaarheid en flexibiliteit verbetert. Mensen beseffen het belang van de aanpassing en verandering in de huidige dynamische omgeving. Ze leren hoe ze de onbekende toekomst kunnen managen.
Voor meer info, download Trail Botswana 2017,  Brochure Alpen 2017.

IMG_9941 (2)